BH Telecom
Aktuelno

Počela obnova parketa i svlačionica u sportskoj dvorani Osnovne škole Turbe

U sklopu inicijative za poboljšanje sportskih objekata, intenzivno se radi na obnovi igrališta i dvorana kako bi se pružila podrška kako obrazovnim ustanovama tako i sportskim klubovima.

Zahvaljujući angažmanu i finansiranju od strane Vlade Srednjobosanskog kantona, prošle godine uspješno je dovršena rekonstrukcija sportske dvorane u Osnovnoj školi Travnik. Sada, slične aktivnosti započele su i u Osnovnoj školi Turbe, gdje je počela obnova parketa uz istovremenu revitalizaciju svlačionica. Ovaj napor rezultiraće u znatno boljim uvjetima za učenike škole i sportske ekipe koje koriste dvoranu za treninge i natjecanja.

U planu su i daljnji projekti poput izgradnje terena s umjetnom travom u Han Biloj i Turbetu, finalizacija radova na rukometnom terenu te postavljanje nove tartan staze na terenima Kasarne. Kruna ovih nastojanja bit će završetak radova na potpuno novoj dvorani Srednjoškolskog centra u Travniku.

Ovi proaktivni koraci jasno pokazuju predanost Općine Travnik i Vlade Srednjobosanskog kantona u podršci razvoju sportskih aktivnosti i infrastrukture, čime se želi unaprijediti sportski duh i život građana.

Travnicki.INFO