BH Telecom
Arhiva

OMIŠ: Požar izbio zbog nepažnje mještanina

Veliki požar u Lokvi Rogoznici u kojem je u subotu izgorjela mlada borova šuma, trava i nisko raslinje, a vatrogasci još uvijek lokaliziraju požarište, izbio je zato što je 66-godišnji mještanin neoprezno palio biljni otpad.

Iz splitske policije izvijestili su da je uhićen i da nad njim traje kriminalističko istraživanje.

Policija je ju subotu, odmah nakon što su vatrogasci požar stavili pod kontrolu, obavila očevid požara koji je prethodnu večer u 21,15 sati izbio u Lokvi Rogoznici, predio Ivašnjak. Uz pripadnike županijskih DVD-a, te pomoć četiri kanadera, vatra je u ranim popodnevnim satima u subotu stavljena pod kontrolu i oko 200 vatrogasaca sa 50 vozila, kao i četiri pilota kanadera moglo je malo odahnuti.

U požaru je izgorjelo 200 hektara mlade borove šume, niskog raslinja, trave i stabala bora, a uzrok požara je otvoreni plamen ili žar. Policija je u subotu navečer uhitila muškarca (66) pod sumnjom da je zbog nepažljivog paljenja biljnog otpada u petak oko 17 sati izazvao požar, pa je protiv njega podnijeta kaznena prijava.

Na požarištu se i danas nalazi stotinjak vatrogasaca sa 25 vozila koji požar pokušavaju lokalizirati natapajući rubne dijelove tako ga držeći pod nadzorom.

Zapovjednik omiških vatrogasaca Višeslav Pešić rekao je da im pomaže burin jer raspiruje vatru koja na mnogim mjestima još uvijek tinja, pa je tako lakše uočavaju i gase.

(Fena)