BH Telecom
Aktuelno

One su ponos Travnika: Učenice MSŠ Travnik najbolje u državi, predstavljaju BiH u Madridu! (FOTO)

U maju je u Bosni i Hercegovini je započeo izazov “Off the beaten track – Rural development through tourism” kroz projekat “Building Relations for intercultural Dialogue” (BRIDGE), organizovan od strane Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Bosni i Hercegovini, uz finansijsku podršku Italijanske agencije za razvojnu saradnju (AICS).

Na izazov je bilo prijavljeno 12 srednjih škola s područja cijele BiH, a MSŠ Travnik su predstavljale učenice:
1. Alma Kajmaković, I1
2. Hadžera Karahodža, I1
3. Nejla Mameledžija, II2
4. Nedžla Mehić, II2
5. Jasmina Mehić, II2
6. Nejra Rebihić, II2
One su zajedničkim radom u timu RoseBrandis, pod vodstvom profesorice engleskog jezika, Lejle Goran-Bečiragić, promovisale ruralni turizam na planini Vlašić. Naziv tima predstavlja endemičnu vrstu ruže koja se može pronaći samo na Vlašiću, a poznata je kao ruža bez trnja.

Nakon serije izazova, naše učenice su izborile finale u kojem su imale zadatak održati prezentaciju u kojoj su razrađene ideje i ciljevi za vlastite projekte.
Tim RoseBrandis je za svoje ciljeve postavio obnovu skakaonice na Vlašiću, čišćenje puta do vodopada Ugrić, renovaciju historijskog hotela “Babanovac”, razvijanje ljetnog turizma na Vlašiću, širenje proizvodnje domaćeg sira i meda, te privlačenje, ne samo domaćih, već i stranih turista.

Jednoglasnom odlukom žirija, kojeg je činilo 10 članova, tim RoseBrandis osvojio je prvo mjesto i plasirao se na Međunarodno takmičenje koje će se održati u decembru u Madridu, predstavljajući našu državu.

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!