Aktuelno

Općina Travnik: Nastavak radova na proširenju kapaciteta Skloništa za nezbrinute životinje

Općina Travnik  u saradnji sa  JKP“Bašbunar“ osigurala je dodatna sredstva za proširenje kapaciteta Skloništa za nezbrinute životinje u Golešu  kao i zatvaranju postojećih otvorenih boksova i kultivisanju parcele predviđene za igru i šetnju zbrinutih pasa.

Izgradnjom Skloništa za životinje i prikupljanjem i zbrinjavanjem pasa lutalica, nažalost se pokazalo da je broj pasa lutalica mnogo veći nego što postojeće Sklonište može da prihvati. Kako ulazimo u predstojeću zimu a u cilju zaštite napuštenih životinja uloženi su ogromni napori kako bi se obezbijedila dodatna sredstva i proširili kapaciteti.

Radovi počinju  odmah i isti će biti vođeni od strane JKP “Bašbunar“ i nadzirani od nadležnog veterinara kako bi bie ispoštovane sve potrebne zakonske norme.

“Javnost ćemo na vrijeme obavještavati o narednim aktivnostima a ovom prilikom podsjećamo sve neodgovorne vlasnike da nadležni inspekcijski organi paralelno vode aktivnosti protiv svih onih koji , bez obzira na posljedice, pse žele na cestama kako bi radi vlastitih interesa mogli da manipulišu javnošću.” zaključili su iz Općine.

Općina Travnik