Općina Travnik: Upozorenje građanima za postupanje zbog snijega i niskih temperatura
Općina Travnik: Upozorenje građanima za postupanje zbog snijega i niskih temperatura - photo: ilustracija
Aktuelno

Općina Travnik: Upozorenje građanima za postupanje zbog snijega i niskih temperatura

Obavještavamo građane područja Općine Travnik da zbog snijega i niskih temperatura te klizavih površina pravovremeno postupe te spriječe neželjene posljedice koju mogu ove pojave prouzročiti.

Preporučujemo da:

  • što manje boraviti na otvorenom ili u negrijanom zatvorenom prostoru,
  • prije izlaska na otvoreno, slojevito se obući dovoljno toplom odjećom i obućom i zaštiti glavu i šake,
  • što manje izlaziti na zaleđene i kliske površine i ne izlaziti na led na zaleđenim vodenim površinama zbog opasnosti od pucanja leda i propadanja u ledenu vodu,
  • u prostorijama koje nisu grijane, prije nastupanja niskih temperatura ispustite vodu iz vodovodnih cijevi, spremnika ili grijača vode i sistema centralnog grijanja koji nije u funkciji.

Ukoliko ste zbog obilnih snježnih padavina i neočišćenih puteva ostali izolirani nazovite broj 121 Kantonalni operativni centar od kojeg ćete dobiti potrebne informacije i uputstva za pružanje potrebne pomoći.

Napominjemo da je snježni pokrivač prekrio zaostala minska polja i molimo da se obavezno poštuju znakovi upozorenja i zabrane za skijanje, hodanje, prelazak minskih polja i slično. Koristiti se redovnim putnim i pješačkim pravcima i obilježenim skijaškim stazama.

Općina Travnik