BH Telecom
Aktuelno

Optimizam u redovima NK Travnik: ”Protiv Novog Travnika idemo na pobjedu”

Nogometaši NK Travnik danas od 15 sati susreću se u komšijskom derbiju sa ekipom NK Novi Travnik. U redovima Travničana vlada optimizam i kompletna ekipa se nada pobjedi koja će doprinijeti ostvarivanju cilja, a to je ulazak u Premijer ligu BiH.

”Što se tiče utakmice sa Novim Travnikom, sigurno nećemo dopustiti da nas zavara posljednje mjesto na tabeli na kojem se nalaze gosti. Sigurno da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica, oni će vrlo vjerovatno ući sa više želje od svojih mogućnosti. Lišeni smo usluga Kovača i Pekije zbog žutih kartona, a Zaimović i Hasanbegović su i dalje povrijeđeni.” u najavi utakmice istakao je Feđa Dudić, pomoćni trener NK Travnik.

NK Travnik ove sezone dosta je oslonjen na mlade snage.

”Očekujemo jaku utakmicu, ali bih naglasio da smo mi favoriti i nadam se pobjedi za domaće navijače.” riječi su Hrustana Kadrića, mladog igrača NK Travnik.

Jedan od igrača koji su dugo tu, Amel Čurić, bio je jasan u svojoj izjavi.

”Respektujemo goste, ali se nadamo pobjedi. Dosta bodova u prvom dijelu sezone smo prosuli na Piroti, a svjesni smo da se to ne smije dešavati ukoliko želimo ulaznicu u Premijer ligu. Oni se bore za opstanak, a mi za viši rang i tu je sve jasno.” izjavio je vezni igrač Vezira.

 

TRavnicki.info