Arhiva

Počela edukacija prvih polaznika Start IT centra na Sveučilištu „VITEZ“

U utorak, 31. maja, počela je edukacija prvih polaznika Start IT centra, službeno otvorenog prije sedam dana u zgradi Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u Travniku, u organizaciji Fakulteta informacijskih tehnologija i nekoliko IT kompanija iz BiH.

Podsjetimo Start IT centar, prvi u Srednjoj Bosni i među prvima u BiH uopće, mjesto je na kojem će mlade, perspektivne osobe dobiti mogućnost ostvarenja svojih profesionalnih ambicija. U savremeno opremljenom prostoru educirat će se kroz predavanja, radionice i kurseve programiranja, administracije mreže, dizajna i multimedije te razvoja mobilnih aplikacija koje će voditi stručnjaci iz IT oblasti. Uz to, bit će im omogućeno uspostavljanje poslovnih veza uz čiju pomoć bi mogli započeti vlastiti biznis.

Svi koji žele postati članovi Start IT centra Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ mogu se prijaviti na www.start-it-centar.eu, nakon čega će dobiti člansku iskaznicu s kojom mogu koristiti usluge Centra. Do sada se prijavilo više od 50 članova, a interes za učestvovanje u radu i kreiranju aktivnosti ovog Start IT centra do sada su iskazale brojne IT kompanije iz cijele BiH.

Polaznici Start IT centra, koji će inače djelovati u okviru Instituta Sveučilišta, besplatno će moći usvojiti i druge vještine neophodne u savremenom biznisu kao što su poznavanje stranih jezika, izrada poslovnih planova i sl.

Sveučilište/Univerzitet Vitez