Aktuelno

Policija izvršila kontrolu 37-godišnjaka u ulici Stanična u Travniku: Dobrovoljno predao drogu heroin

Dana 20.02.2023.godine oko 09,30 sati u ulici Stanična, općina Travnik, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe I.H. rođen 1986.godine iz Viteza. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao jednu pvc kesicu sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

Također, dana 21.02.2023.godine oko 20,00 sati u mjestu Dubravica, općina Vitez, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osoba S.S. rođen 1998.godine, A.M. rođen 1999.godine i N.D. rođena 2004.godine, svi iz Zenice. Navedene osobe su zatečene u  putničkom motornom vozilu marke BMW, koje je bilo parkirano pored magistralne ceste. Pilikom kontrole, N.D. je dobrovoljno predala jednu ALU foliju sa sadržajem suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB