Aktuelno

Povodom obilježavanja Dana maternjeg jezika: MSŠ Travnik organizovao takmičenje za najbolji literalni rad (FOTO)

Povodom obilježavanja Dana maternjeg jezika, Vijeće učenika MSŠ “Travnik”, uz podršku profesorica bosanskog jezika i književnosti Aide Lončar i Alise Lopo, organiziralo je takmičenje za najbolji literarni rad na temu “Jezik, čovjek i društvo”. Prvo mjesto osvojila je učenica Hana Čajnić (IV2), drugo mjesto Nedžma Sefer (IV1) i treće mjesto Nejra Kajmak (III3).

Tokom dana, putem prezentacije “Historija bosanskoga jezika” učenicima je skrenuta pažnja na najvažnije činjenica u razvoju našeg jezika.

”Iz Vijeća učenika izražavaju zahvalnost na podršci i učešću u obilježavanju Dana maternjeg jezika: profesoricama bosanskog jezika i književnosti Aidi Lončar i Alisi Lopo, učesnicima literarnog takmičenja, tehničkog podršci, učenicima odjeljenja IT gimnazije Nejri Aličić i Hamzi Šahinoviću, profesoricama Aktiva bosanskog jezika i književnosti koje su ustupile privatne udžbenike za realizaciju izložbe, te svim učenicima i profesorima koji su posjetili izložbu.
Obilježavanjem Dana maternjeg jezika skrećemo pažnju na važnost učenja svoga maternjeg jezika što podrazumijeva njegovanje kulturne i jezičke tradicije pisane na maternjem jeziku.” poručili su iz MSŠ Travnik.

MSŠ Travnik/Travnicki.INFO