Aktuelno

Potpisan važan ugovor: Privrednici imaju priliku podići kredit za razvoj, Općina će subvencionirati kamatu (FOTO+VIDEO)

Danas je u općini Travnik potpisan važan jgovor koji će poticati rast i razvoj malih privrednih subjekata na ovom području.

Ugovor koji je danas potpisan uspostavlja plasman kreditne linije uz posebnu subvenciju kamatnih troškova za kredite odobrene malim privrednicima smještenim na teritoriji općine Travnik. Ova inicijativa je proizašla iz proaktivnog pristupa Općine Travnik koja je početkom godine raspisala javni poziv kako bi komercijalne banke imale priliku predložiti svoje ponude za osiguravanje kreditne linije, a sve u svrhu poticanja razvoja lokalnog gospodarstva i podrške malim subjektima.

Radosna vijest za male privrednike je ta da će 100% subvencija kamatne stope biti omogućena zahvaljujući sredstvima osiguranim u budžetu Općine Travnik za 2023. godinu. Ovaj vid podrške bit će kontinuiran u sljedećih pet godina. Ukupna vrijednost kreditne linije iznosi dva miliona KM, dok će Općina Travnik u potpunosti subvencionirati iznos kamate za narednih pet godina u ukupnom iznosu od 150.000,00 KM, odnosno 30.000,00 KM godišnje što u principu znači da privredni subjekti koji budu korisnici kredita neće plaćati kamatu.

Travnicki.INFO