BH Telecom
Aktuelno

Projekt učenika Elči Ibrahim-pašine medrese: Danas se čistilo korito rijeke Lašve (FOTO+VIDEO)

Projekt My Green Network kojeg realizira Rijaset Islamske zajednice uz podršku Ureda Evropske unije u Bosni i Hercegovini, okuplja medrese u Bosni i Hercegovini u nastojanju da se promoviraju principi Green Deala (Zelene agende), a kako bi se smanjile posljedice stakleničkog efekta i klimatskih promjena. Ovo se postiže kroz politike dekarbonizacije, čiste energije, održive mobilnosti, u svrhu poboljšanja dobrobiti i zdravlja građana i budućih generacija što će omogućiti svjež zrak, čistu vodu, zdravo tlo i biodiverzitet, zdravu i pristupačnu hranu, itd.

Projekt manjeg obima koji su u potpunosti osmislili i kreirali učenici Elči Ibrahim-pašine medrese i koji imaju namjeru da implementiraju, nosi naziv „Čista Lašva“ i sastoji se od akcije čišćenja i kampanje u lokalnoj zajednici za čistu rijeku.

Projektu su se, inače, odazvali i klub sportskih ribolovaca Travnik, JKP Bašbunar, EIPM volonteri,načelnik općine Travnik, kao i mnogi naši građani koji su izrazili zadovoljstvo i spremnost učešća.

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!