dstore
Aktuelno

Pozitivan primjer iz Travnika: Kompanija GS podijelila 170 novogodišnjih paketića djeci svojih radnika (FOTO)

Među rijetkim preduzećima koja tokom cijele godine pokazuje brigu i poštovanje prema svojim zaposlenicima, svakako su i Print-GS d.o.o i GS-d.d. Od 300 zaposlenih u ovim firmama veliki je broj i roditelja, a društveno odgovorna kompanija podržava prilike u kojima tek stabilna porodica može dati i najbolje društvu. Upravo stoga,  uz sve druge aktivnosti zaposlenici ovih firmi rivilegovani su u odnosu na mnoge druge,  jer njihova djeca osjete dva puta godišnje prazničnu radost. Uz bajramske paketiće, svake godine mališani čiji su roditelji zaposleni u ovim preduzećima dobivaju i božićne, odnosno bogate novogodišnje paketiće, brižno upakovane prema uzrastu. Tako je bilo i danas kada je prazničnu radost za koju se veže darivanje osjetilo 170 djece, o čemu je vise kazala Aida Hidić predstavnica marketing službe ovih kompanija:

”Podjela novogodišnjih paketića za djecu zaposlenika GS-Tvornice mašina d.d. postala je tradicija i još jedan vid brige za sve naše radnike. Jedino što je novo da ih ove godine dijelimo u prostoriji u našem novom restoranu. Sretni smo što smo bili u prilici da radost predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika podijelimo sa najmlađim članovima porodica naših radnika koji su na ovaj događaj došli zajedno sa svojim roditeljima. Znamo da su zadovoljni radnici uvijek dobri radnici. Svoj djeci naših radnika ovo je prilika da se kratko druže i provedu ugodno popodne. Pozitivna energija koju pravimo posljednjih godina, naš je motiv za dodatni napredak. Težimo da od ove firme stvorimo jednu veliku porodicu i mislim da u tome zaista i uspijevamo.”

Zaposlenici su izuzetno zadovoljni što, za razliku od mnogih drugih, poslodavci poštuju njihov privatni i porodični život, daju važnost njihovoj djeci, a samim tim motivišu i njih da osim roditeljstva, daju svoj maksimum i na radnom mjestu.

”Znamo da ima još pozitivnih primjera kao što je naš ali neka ovo bude primjer onima koji ne čine, da je vrijeme da krenu. Ovakve stvari se zaista isplate ako želimo bolji život, bolji svijet, bolje generacije, nešto novo i potpuno drugačije, nešto što će nas sve učiniti sretnim i zadovoljnim.” kazala je između ostalog gospođa Hidić.

Travnicki.INFO