BH Telecom
Arhiva

Poziv svim posjetiocima

www.travnički.info Web stranica svih koji vole grad Travnik

Ova Web stranica, www.Travnički.INFO će u budućnosti biti Web polazište svih koji budu imali želju da dožive grad Travnik i njegove (prave) mještane, ali i da sve iskrene  travničane informiše i podsjeti na ljude i lokacije koji se ne smiju zaboravljati. Naravno, bit će ovdje i lijepih vijesti iz Travnika, ali napominjem da ovdje nećete pronaći dnevno-političke teme bilo kakvih stranaka i pojedinaca. Kao autor i vlasnik pokušat ću i ovdje održati onaj naš stari, čaršijski šmek komunikacije o temama koje nas trebaju interesovati u našem životu i koje trebamo prenositi svim svojim budućim pokoljenjima.

Svima Vama ovom prilikom upućujem otvoreni poziv da svoje tekstove, komentare, prijedloge, fotografije i video zapise dostavite na mail adresu: info@travnicki.info . Svi tekstovi, fotografije i drugi materijali koji ovdje osvanu, bit će objavljeni pod punim imenom i prezimenom autora, osim u slučajevima kada autor bude tražio da se objavi samo njegov pseudonim.

Za početak, lično sam počeo prekucavati dijelove iz knjige uvaženog Mustafe Gafića, čovjeka koji se i u svojim poznim godinama nalazi uvijek na izvoru svih informacija, ali i čovjeka koji svojim neumornim pisanjem o našem Travniku i njegovoj istoriji i ljudima, ostavlja neizbrisiv trag u modernoj istoriji na čemu mu iskreno i od srca zahvaljujem. Do knjige (knjižice) pod nazivom “Derviš M. Korkut – Kazivanja o Travniku” došao sam sasvim slučajno, ali njen sadržaj me je duboko zastidio i otvorio mi oči mene, neznalice, o istoriji moga grada.

Svima Vama, s poštovanjem,

Benjamin Seferović