Transparency International
Arhiva

Predstavljaju se kao predstavnici apoteke iz Viteza i prodaju lažne lijekove

Planet obuca

U četvrtak, 11.02.2016. godine, oko 08:30 sati u Policijsku stanicu Donji Vakuf prijavljeno je krivično djelo prevare izvršeno od strane 2 nepoznate osobe prethodnog dana, koje su se predstavljale kao zaposlenici apoteke „Katava“ Vitez, te starijoj ženskoj osobi prodali lijekove koji ne odgovaraju opisu na deklaraciji, a koristili su ambalažu navedene apoteke.

Istog dana oko 09:50 sati Policijskoj stanici Vitez obratio se i vlasnik navedene apoteke te prijavio da ga pozivaju građani koji su kupili različite medicinske preparate sa logom navedene apoteke, a osobe koje su prodavali navedene proizvode nisu zaposlenici apoteke niti imaju bilo kakvu vezu sa apotekom.

Službenici Sektora kriminalističke policije preduzimaju mjere na otkrivanju izvršilaca ovog krivičnog djela, a građane upozoravamo da ne kupuju takve proizvode s obzirom da postoji mogućnost štetnih posljedica za zdravlje ljudi.

Također, molimo građane da ukoliko im bude nuđena kupovina takvih proizvoda to prijave najbližoj policijskoj stanici, kako bi osobe koje vrše krivično djelo prevare i proizvodnje i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica bile procesuirane.

MUP SBK/KSB Travnik / DAN.ba