BH Telecom
Arhiva

Progress centar obezbijedio udžbenike i tablete za nastavu arapskog jezika u OŠ ”Travnik”

7.9.2015. je održan prvi čas arapskog jezika za one učenike šestih razreda devetogodišnjeg obrazovanja koji su ovaj jezik odabrali kao drugi strani jezik. Učenicima su besplatno podijeljeni vrijedni udžbenici i uručeni tableti koje će koristiti kao nastavno sredstvo u lakšem savladavanju ovog jezika. Donaciju za udžbenike i tablete je obezbjedio ”Progress centar” preko predsjednika prof. Abdulkadira Indžića.

Savremeno školstvo postavlja najnovije trendove u obrazovanju, a jedan od tih trendova jeste i primjena informacionih tehnologija u nastavi. Upotrebom tableta u nastavi kao primjerom primjene savremene tehnologije u obrazovanju, učenicima će se olakšati učenje, a sam proces usvajanja novih sadržaja će biti dinamičniji i zanimljiviji.

Tokom posjete ovom času vidjeli smo koje sve mogućnosti nudi upotreba tableta u nastavi i koje sve aplikacije postoje kako bi olakšale učenicima savladavanje stranog jezika. Nema nikakve sumnje da će učenici sa radošću ići na arapski jezik i s uživanjem ga učiti.

 

Travnicki.INFO/Progress Centar