Arhiva

Proizvodi tuzlanske fabrike DITA od naredne sedmice u prodajnom lancu BINGO!

Trgovački lanac Bingo će od naredne sedmice plasirati asortiman  fabrike deterdženata “Dita” Tuzla, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika “Dite” i menadžmenta Binga, a kojem je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. 

Osim podrške koju će pružiti plasmanom proizvoda, Bingo će finansijski podržati proizvodnju narednih 100 tona tečnog deterdženta za suđe, poznatog naziva “3D”. 

– Želimo kroz slučaj “Dite” pokazati da stečaj nije likvidacija, da se firme kroz  stečaj mogu oporaviti – poručio je premijer TK Bego Gutić. 

– Od formiranja ova vlada je kazala da će se upustiti u rješavanje problema u privredi i problem “Dite” rješavamo od samog početka – kazao je Gutić 

– Mi smo prije nekoliko dana posjetili “Ditu”, i uvjerili se da postoje uslovi za pokretanje proizvodnje i obećali smo da će se u našim trgovačkim lancima naći proizvodi “Dite” – dodao je Gutić i zahvalio trgovačkom lancu Bingo koji je omogućio da se na ovaj način podrži ova tuzlanska fabrika, te istakao da će Vlada TK omogućiti uvezivanje radnog staža i odlazak u mirovinu onim radnicima koji su stekli uslove za to. 

Stečajni upravnik “Dite” Hajrudin Kunalić istakao je da ovo prilika da “Dita” prije najavljene Skupštine povjerilaca pokaže da može raditi, proizvoditi i plasirati svoje proizvode na tržište. 

– Bingo je spreman podržati plasman “Ditinih” proizvoda kroz svoju maloprodaju, ali i finansijski podržati proizvodnju narednih 100t popularnog deterdženta za suđe “3D” – izjavila je Tatjana Paunoski, službenica za odnose s javnošću Bingo d.o.o. 

– Već u narednoj sedmici očekujemo prve proizvode na našim policama, najprije na području Tuzle, ali kasnije i na području cijele BiH. Ovim putem apelujemo na kupce da podrže ovaj domaći brend – poručila je Paunovski. 

Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata radnika “Dite”, izjavio je da je Bingo  iskazao spremnost da pomogne njihovoj firmi, što je inicijalna kapisla za “Ditu“.

– Vjerovao sam da će jednog dana “Dita” ponovo izaći na tržište i ovo je prilika našem narodu da pokažu patriotizam – rekao je.

Kako su istakli predstavnici “Dite”, “3D” će se puniti u ambalažu koja je bila posljednja prisutna na tržištu ipo recepturi s početka devedesetih godina. 

(Fena)

{fcomment}