HH Auto Travnik
Saznali smo odakle je novozaraženi čiji je uzorak dostavljen iz Travnika
Saznali smo odakle je novozaraženi čiji je uzorak dostavljen iz Travnika
Aktuelno

Sead Karakaš: Nastojimo građanima dati što više informacija o koronavirusu

Učionice u srednjobosanskim školama su prazne, a zatvorene su i sve predškolske ustanove, nakon posljednjih mjera koje su donijeli nadležni krizni štabovi, s ciljem zaštite od koronavirusa.

Po riječima člana Kriznog štaba i epidemiologa u Zavodu za javno zdravstvo SBK-a Seada Karakaša, na području tog kantona nije zabilježen nijedan slučaj potvrđene korona infekcije, a kontinuiranim preporukama stanovništu nastoji se zadržati takvo stanje.

Pozivamo sve one koji su boravili u posljednje vrijeme u zemljama s kojima imamo tijesnu ekonomsku, turističku i drugu saradnju, odnosno zemljama u kojima privremeno radi veliki broj ljudi iz BiH da nam se jave, kako bi ih mogli evidentirati i izvršiti nadzor nad njima – rekao je Karakaš.

Dodaje kako su na raspolaganju građanima u svim domovima zdravlja posebni telefonski brojevi “na koje mogu dobiti informacije o svom stanju, i o tome šta bi trebali raditi, i koji su to postupci koji ih očekuju.

Dakle, nastojimo se približiti stanovništvu, biti dostupni svima, dati ljudima što više informacija. Također, jednom od naših naredbi definirano je da se svi oni hladni procesi u bolnicama odgađaju do daljnjeg, a da se zbrinjavaju samo akutni, urgentni slučajevi – istakao je Karakaš.

FENA/Agencija DAN