Sjedište Merhameta u Sarajevu ugostilo članove travničkog udruženja Sreća za sve
Sjedište Merhameta u Sarajevu ugostilo članove travničkog udruženja Sreća za sve
Aktuelno

Sjedište Merhameta u Sarajevu ugostilo članove travničkog udruženja Sreća za sve (FOTO)

Planet Obuca

U saradnji sa Muslimanskim dobrotvornim društvom “Merhamet” danas je realizovan boravak članova travničkog udruženja “Sreća za sve” u Sarajevu.

U sjedištu Merhameta dočekao ih je predsjednik Kenan Vrbanjac, a za sve je osiguran doručak i osvježenje. Za članove, djecu sa posebnim potrebama i njihove roditelje nakon toga je uslijedila posjeta sarajevskoj žičari, a onda i Pionirskoj dolini.

Dočekani smo u sjedištu Merhameta sa doručkom i osvježenjem i sve su učinili da se djeca osjećaju zadovoljno, išli smo na žičaru pa u Pionirsku dolinu. Žao nam je što mnogi naši članovi nisu mogli sa nama, ali aBd-a ponovit ćemo ovo jer ova energija i sreća je motivacija svima.” – izjavila nam je Emina Alispahić, predsjednica travničkog udruženja “Sreća za sve”.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac rekao je kako je ispunio svoje obećanje članovima da ih ugosti u Sarajevu.

“Merhamet”, inače, pomaže slična udruženja u BiH. Pomažemo i udruženja gdje su djeca napuštena od roditelja u najranijoj dobi, djecu u domovima. Dakle ranjive kategorije djece, jer misija “Merhameta”, pored pomoći socijalno ugroženim kategorijama našeg društva, jeste da pomognemo i raznim udruženjima. – rekao je Vrbanjac.

U nastavku pogledajte današnje fotografije.

Agencija DAN