BH Telecom
Arhiva

”Skrivene sjene” predstavljene srednjoškolcima u Travniku i Novom Travniku

Izvođenjem predstave “Skrivene sjene” u Srednjoj školi “Novi Travnik” 30. oktobra/listopada 2015. godine, završena je implementacija istoimenog projekta Centra za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika. “Skrivene sjene” je interaktivna obrazovna pozorišna predstava, simboličnog naziva, u kojoj dva profesionalna glumca tumače uloge bračnih partnera, te kroz interaktivne metode, ukazuju na problem nasilja u porodici.

Prepoznavši problem nasilja nad ženama i nasilja općenito u našoj zajednici, CEM je odlučio, građanima, a posebno mladima, ukazati na isti, kroz projekat “Skrivene sjene”, a sve to s ciljem smanjenja broja slučajeva nasilja u porodici u SBK/KSB.

Projektne aktivnosti su usmjerene prvenstveno na žene i djevojke, kao krajnje korisnike, na donosioce odluka, koji odlučuju o stvaranju dokumenata kojima se štite prava žrtava nasilja u porodici, ali i na sve građane SBK/KSB, kako bi se općenito podigla svijest o ovom problem u našem društvu.

Predstava „Skrivene sjene“, koja je samo dio CEM-ove kampanje protiv nasilja nad ženama, koja se provodi tokom cijele godine, imalo je priliku vidjeti oko 300 učenika/ca prvih i drugih razreda srednjih škola u Travniku i Novom Travniku.

 

CEM/Travnicki.INFO