Arhiva

Stanje na putevima

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima , po pretežno mokrom i mjestimično suhom kolovozu.

Na autoputu A-1 Zenica jug-Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju (košenje trave u razdjelnom pojasu), tako da se saobraćaj na dionici Visoko-Podlugovi, u dužini od 3 km, preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom.

Saobraćaj će danas zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke “Tuzla 25. maj” u vremenu od 12.00 sati do 14.30 sati, biti usporen u smijeru kretanja učesnika utrke na relaciji M-4 Tuzla-Tojšići-Kalesija-Mramorovi-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla.

Zbog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu “Banja Luka-Vrbas 2015”, na dionici M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu “Tijesno”, saobraćaj će biti obustavljen danas od 15.00 sati do 22.30 sati.

Danas do 16.00 sati i sutra u vremenu od 09.00 sati do 15.00 sati, zbog održavanja brdske auto trke, doći će do potpune obustave saobraćaja na dijelu regionalnog puta R-446a Sarajevo-Jahorina od mjesta Klek (skretanje za naselje Tilava), prema Jahorini do mjesta Tvrdimići, u dužini od 5,5 km.

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH, pa se tako na GP Bosanski Brod čeka do 40 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima, zadržavanja nisu duža od 15 minuta. 

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)