Aktuelno

Studenti prava Sveučilišta „VITEZ“ na Kopaoniku obranili prvo mjesto na 3. regionalnom natjecanju u simulaciji sudnice

Studenti prava Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ zadržali su naslov regionalnog prvaka na  natjecanju u simulaciji sudnice u kojem je sudjelovalo više od 80 studenata s privatnih fakulteta iz Subotice, Pančeva, Niša, Novog Pazara, Banja Luke, Travnika i Istočnog Sarajeva, održanom 22. i 23. svibnja na Kopaoniku.

Pobjednička ekipa Sveučilišta VITEZ, u čijim je redovima i najboljom proglašena tužiteljica Dajana Buhić, simulirala je sudnicu u slučaju iz oblasti krivično-procesnog prava.

Osim simuliranja sudnice iz te pravne oblasti, ostali natjecatelji simulirali su sudnicu u slučajevima iz oblasti obiteljskog, nasljednog, radnog i obligacionog prava.

Sveučilište „VITEZ“ predstavljali su studenti od prve do četvrte godine Brkić Elharuna, Buhić Dajana, Džaferović Ajna, Dautović Elma, Durmić Segmedina, Ćorić Semira, Grubešić Marko, Jusić Ramo, Jusufbegović Mirza, Karadža Dino, Rajkov Maja i Lehić Merhunisa u pratnji mentora mr. Adnana Pirića (predavača koji je pripremao i  prošlogodišnju pobjedničku ekipu)  te  mr. Mirze Čauševića.

 

„Natjecanje je održano s ciljem unapređenja kliničko-pravnog obrazovanja na pravnim fakultetima i nastavka dosadašnje uspješne suradnje te stvaranja povoljnog ambijenta i druženja studenata prava iz regije“, navodi se u priopćenju iz Departmana za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i NVO „Monitor“ iz Novog Pazara, organizatora 3. regionalnog natjecanja privatnih fakulteta u simulaciji sudnice.

 

Sveučilište/Univerzitet Vitez