BH Telecom
Arhiva

Sutra i prekosutra humanitarna akcija u Travniku

„Humanitarna akcija u Travniku – Ranom dijagnozom spašavate život” naziv je javno-zdravstvene humanitarne akcije koja će 23. i 24. maja (subota i nedjelja) biti održana u Travniku kao sjedištu Srednjobosanskog kantona, a u sklopu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv melanoma.

Riječ je o panevropskoj kampanji za prevenciju raka kože, koja ima za cilj pružiti pravovremene informacije o prevenciji, ranom otkrivanju i liječenju raka kože.

Tim ljekara predvođen predsjednicom Euromelanoma u BiH dr. Hanom Helppikangas, u Travniku će bez zdravstvene knjižice i osiguranja, bez uputnice i potpuno besplatno obaviti preglede mladeža i drugih sumnjivih promjena na karcinom kože.

Pored dermatovenerološkog, na ovaj datum, obezbijeđen je takođe i besplatan kardiološki pregled, čime je stavljen akcent na liječenje oboljenja, iz ovih medicinskih oblasti.
Humanitarnu akciju u Srednjobosanskom kantonu organizuje poliklinika „Medical centar“ u saradnji sa Farmaceutsko-zdravstvenim fakuletom uz podršku Vlade SBK i općine Travnik te brojnih sponzora.

Dvodnevna akcija sa edukativno-zabavnim programom održat će se:

– Subota, 23. maja 2015. god. u vremenu od 15 do 21 sat, na platou ispred Konzuma,
– Nedjelja, 24. maja 2015. god. u vremenu od 9 d0 17 sati u poliklinici “Medical” centar, uz napomenu da pacijenti svoj besplatan pregled mogu zakazati na tel. 515 887.

Travnicki.INFO

{fcomment}