Transparency International
Trebaju li Travniku dvije benzinske pumpe na istoj strani kolovoza u svega 100 metara
Trebaju li Travniku dvije benzinske pumpe na istoj strani kolovoza u svega 100 metara - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Sutra javna rasprava o izgradnji nove benzinske pumpe u Travniku (VIDEO)

Planet obuca

Interesovanje građana za najave novih investicija u gradu svakako postoji, što je između ostalog vidljivo na osnovu komentara na društvenim mrežama.

Neki pozdravljaju svaku novinu na području općine, dok oni drugi iznose oprečne stavove, jer kako kažu nova radna mjesta, koja se najčešće i stavljaju u fokus svakog značajnijeg projekta, nisu dovoljan argumet za podršku takvim projektima.

Insistira se na zaštiti prirodnog i kulturno historijskog nasljeđa, i nekim estetskim i sentimentalnim razlozima. No da bi i izgradili konačno mišljenje i u tom smislu podržali ili ne neke projekte, neophodne su i prave informacije.

Dilema se stvorila i oko najave izgradnje nove benzinske pumpe na istočnom ulazu u grad. Zamjerke su sugrađani upućivali na adresu preduzeća HIFA Benz, inače vlasnika postojeće benzinske pumpe na ovoj lokaciji, sve do objave njihovog saopćenja u kojem navode da oni zapravo nisu investitori.

No za mnoge je ostala nejasnoća gdje je zapravo planirana benzinska pumpa? Riječ je o lokaciji u neposrednoj blizini postojeće, i kao investitor se navodi drugo preduzeće.

U našem videu pod brojem 1 možete vidjeti lokaciju postojeće, a pod brojem 2 lokaciju predviđenu za gradnju nove benzinske pumpe.

Više informacija građani mogu dobiti na sutrašnjoj Javnoj raspravi koja će se u 11 sati održati u velikoj sali Općine Travnik uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Agencija DAN