dstore
Arhiva

Telemach do sada pomogao banku koštane srži sa 28.000 KM

Planet obuca

Kompanija Telemach, kao dugogodišnji partner projekta „Banka koštane srži“, je do sada pomogla aktivnosti NVO „Mala“ donacijama u iznosu od 28.000 KM.

Poslujući kao društveno odgovorna kompanija koja brine o interesima građana u BiH i nastojeći poboljšati uslove istih, kompanija Telemach je prethodnih godina kontinuirano donirala novčana sredstava NVO „Mala“, u svrhu formiranja domaće banke koštane srži. S tim u vezi, Telemach je u okviru humanitarne emisije „Srcem za Banku koštane srži“, emitirane na televiziji BHT 1, otvorio i humanitarni broj za korisnike telefonije Telemach-a, za prikupljanje donacija.

Korisnici Telemach-a donirali su svojim pozivima 5.000 KM organizaciji ovog humanitarnog projekta.
„BiH jedina u regiji nema svoju banku koštane srži, pa je zbog toga formiranje domaće banke koštane srži projekat od državnog značaja. Kada se završi tipizacija i osnuje banka koštane srži omogućiće se povoljnije liječenje za sve građane BiH i spašavanje brojnih ljudskih života. Telemach je prepoznao značaj formiranja banke koštane srži i do sada je 28.000 KM donirao NVO „Mala“.

Zahvaljujemo se i korisnicima naše grupacije koji su pozivima donirali novac i koji su kao i Telemach kompanija pomogli ovom značajnom humanitarnom projektu“- kazao je Kenan Đonko, CMO Telemach kompanije.

Telemach