Arhiva

Travnička kompanija se predstavlja na sajmu Simac Tanning Tech u Milanu

SIMAC Tanning Tech u Milanu je veliki međunarodni događaj za industriju obuće i proizvoda od kože, najvažnijih sektora trgovinske razmjene i investicija  Italije i Bosne i Hercegovine. Italija, drugi po veličini trgovinski partner ove zemlje, nudi bosanskohercegovačkim kompanijama učesnicama da se predstave Milanu, svjetskoj prijestolnici dizajna i mode.

To je izjavio ambasador Italije u Bosni i Hercegovini Ruggero Corrias najavljujući učešće nekoliko bosanskohercegovačkih poduzeća, u organizaciji italijanske državne Agencije iCE, na sajmu SIMAC Tanning Tech, od 23. do 25. februara.

Na sajmu, koji organizira ASSOMAC (Nacionalno udruženje italijanskih proizvođača mašina i pribora za obuću i obradu kože) i koji je posvećen obradi kože, izlagat će više od 260 kompanija iz cijelog svijeta, a među njima iz Bosne i Hercegovine učestvovat će Prevent leather d.o.o. iz Visokog, KLM d.o.o. iz Prnjavora, Baja Shoes iz Dervente i Neveks d.o.o. iz Travnika.

Ta inicijativa promovirana je od Agencije ICE i Ambasade Republike Italije u Sarajevu u saradnji s UTOK-om – Udruženjem tekstila, obuće i kože u Bosni i Hercegovini.

U 2016.  Milano će biti sjedište i drugih važnih međunarodnih događaja, kao što su XXI Trienale “21 Century. Design aftr design.” (od 2. aprila do 12 septembra), “il Salone del Mobile” (Salon namještaja od 12. do 17. aprile) i sajam umjetnosi Miart (od 8. do 10. aprila), saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

FENA