Aktuelno

Travničko preduzeće nagrađeno na prestižnoj poslovnoj konferenciji “Pouzdanost 2019”

Planet obuca

33.000 analiziranih kompanija u Bosni i Hercegovini obuhvaćeno je u sklopu poslovne konferencije “Pouzdanost 2019” koja je jučer održana na Ilidži.

Od broja analiziranih kompanija samo je 16 posto njih prošlo stroge evropske kriterije i nagrađeno je posebnim priznanjem pouzdanog poslovnog partnera. 5.215 bosanskohercegovačkih kompanija tako je zabilježilo iznadprosječne rezultate poslovanja.

Jedna od kompanija koja je dobila posebno priznanje je i JP RV “Plava voda” sa sjedištem u Travniku. Direktor ovog preduzeća, Ernad Granić, za naš portal je iskazao zahvalnost stečenim priznanjem:

”Moram da istaknem zadovoljstvo činjenicom da smo uspjeli biti uvršteni u krug kompanija koje su ispunile kriterije za dobivanje certifikata pouzdanosti i bonitetne zvijezde. Naravno, zbog trenutne specifičnosti finansiranja našeg rada, kao i činjenice da zbog uticaja niza spoljnjih faktora realizacija Projekta “Plava voda” traje dosta duže nego smo mi planirali, dobivanje ovog certifikata mi ne posmatramo kao potvrdu uspješno vođenog biznisa. Međutim, obzirom da je procjena urađena od nezavisnih eksperata, dobiveni certifikat svakako može poslužiti kao garancija da se javnim sredstvima koje mi dobivamo na raspolaganje upravlja u skladu sa najsavremenijim evropskim standardima, jer će nas ovo priznanje motivisati sa u budućnosti budemo još bolji” riječi su direktora Granića.

Agencija DAN