BH Telecom
Partnerstvo Leipzig-Travnik dobitnik prestižne nagrade
Partnerstvo Leipzig-Travnik dobitnik prestižne nagrade
Aktuelno

Partnerstvo Leipzig-Travnik dobitnik prestižne nagrade

U prisustvu preko 1200 zvanica, u njemačkom gradu Düsseldorfu se održala manifestacija dodjele nagrade za održivost iz oblasti biznisa, privrede, nauke, proizvodnje, istraživanja, te partnerskih gradova.

Manifestaciji je prisustvovala, između ostalih, i njemačka kancelarka Angela Merkel te bivši njemački predsjednik Christian Wulff.

Ime Travnika se također spomenulo na ovoj manifestaciji i to u oblasti partnerskih gradova. Naime, Grad Leipzig i Općina Travnik su ušli u uži krug za izbor održivih partnerskih gradova i bili su konkurenti za osvajanje nagrade sve do finalnog proglašenja. U ovoj oblasti pobjedu je odnijelo partnerstvo Bremen-Durban.

Partnerstvo Travnik-Leipzig je ušlo u izbor 3 najbolja partnertva njemačkih gradova sa ostatkom svijeta. Ono je i prošle godine dobilo nagradu kao jedno od 3 najbolja partnerstva njemačkih gradova sa ostatkom svijeta. Također, partnerstvo Leipzig-Travnik je i ranije dobijalo mnoge prestižne nagrade.

Jedna od bitnijih nagrada je nagrada Europskog parlamenta za građansku saradnju u 2008. godini, kada je Općina Travnik bila jedina Općina dobitinica ovog priznanja a da nije iz zemlje članice EU.

Općina Travnik