BH Telecom
Arhiva

TRAVNIK: Pronađena droga, razbojništvo u Bestu…

U petak, 22.01.2016. godine, oko 16:30 sati, u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik, službenici Sektora kriminalističke policije uz pomoć službenika Jedinice za podršku zaustavili su i kontrolisali vozilo marke Opel Vektra, registarskih oznaka J42-O-799, kojim je upravljao M.B. rođen 1987.godine iz Jajca.

Zbog sumnje da vozač posjeduje određena narkotička sredstva, pribavljena je naredba općinskog suda Travnik, te je izvršen pretres vozila i vozača.

Tom prilikom pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je u pitanju marihuana i spid.

Materija je oduzeta, te je upućena na vještačenje, a službenici Sektora krim policije su proveli kriminalističku obradu nad osumnjičenim, te će po kompletiranju predmeta biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

U suboru, 23.01.2016. godine, oko 18:30 sati, Policijskoj stanici Travnik prijavljeno je razbojništvo u trgovini „Best“ u mjestu Han Bila, općina Travnik.

Prema prijavi, razbojništvo su izvršile 2 nepoznate muške osobe, koje su uz prijetnju vatrenim oružjem, od radnice oteli određenu količinu novca od dnevnog pazara.

Nakon izvršenog krivičnog djela izvršioci su se udaljili u nepoznatom pravcu, a uviđaj i druge istražne radnje na otkrivanju identiteta osumnjičenih preduzimaju službenici kriminalističke policije Policijsje uprave Travnik.

MUP SBK/KSB Travnik