BH Telecom
Tuga u cijeloj BiH: Preminula djevojčica iz Kaknja
Tuga u cijeloj BiH: Preminula djevojčica iz Kaknja
BiH

Tuga u cijeloj BiH: Preminula djevojčica iz Kaknja

Dvoipogodišnja djevojčica Džena Gadžun iz Kaknja koja je u komi dovezena na KCUS iz jedne privatne poliklinike preminula je jutros. 

Roditelji djevojčice nadali su se do posljednjeg trenutka, iako im je rečeno da je pretrpjela teško oštećenje mozga i da je na životu održavaju aparati.

Djevojčica Džena operisana je prije nekoliko dana u sali poliklinike Bejtović/Rožajac. Operaciju očnog kapka izvele su dvije doktorice od kojih dr. Nina Jovanović iz Kantonalne bolnice u Zenici nije imala licencu za rad u KS. Druga doktorica iz privatne klinike “Dr. Halimić” imala je dozvolu. Doktorica je roditeljima, kako su ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo uredu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr. Suad Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok “ne znaju”. Dr. Rožajac je kratko za medije kazao da ne bježi od odgovornosti i da će istraga pokazati šta se dogodilo.

Aparati ordinacije gdje je operisana djevojčica koja je pala u komu nisu zakonski verificirani što je potvrđeno iz Verlaba. Po zahtjevu ministra zdravstva Harisa Vranića izvršen je zdravstveni inspekcijski nalaz u poliklinikama.

Istragu vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Patria

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!