Transparency International
Arhiva

U BiH narednih dana oblačno vrijeme povremeno s kišom

Planet obuca

U Bosni i Hercegovini u utorak, 23. februara, uglavnom će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremena i uglavnom slaba kiša se očekuje ponegdje u Krajini, sjevernim, sjeveroistočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i zapadu Hercegovine. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 10 do 14, na jugu od 14 do 17 stepeni. 

U BiH u srijedu, 24. februara bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom, uglavnom u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Poslijepodne razvedravanje. Jutarnje temperature od 3 do 7, na jugu od 7 do 10,  a dnevne od 9 do 13, na jugu od 13 do 17 stepeni. 

U većem dijelu BiH u četvrtak, 25. februara bit će pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sunčanije. Povremena i slaba kiša se očekuje centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i  ne sjeveru Hercegovine. U večernjim satima i u noći sa četvrtka na petak intenzivnije padavina sa sjeverozapada. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 4 do 8,  a dnevne od 4 do 9, u istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne i u Hercegovini od 13 do 17 stepeni. 

U BiH u petak, 26. februara bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na planinama će padati snijeg. U Krajini postoje uslovi za pojavu susnježice i snijega. Jutarnje temperature od -1 do 3, na jugu od 6 do 9,  a dnevne od 1 do 5, na jugu od 9 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA