BH Telecom
Večeras upriličena promocija fotopoezije Ozrenke Fišić
Večeras upriličena promocija fotopoezije Ozrenke Fišić - photo: Agencija DAN
Aktuelno

U čitaonici Gradske biblioteke Travnik upriličena promocija fotopoezije autorice Ozrenke Fišić (VIDEO+FOTO)

Večeras je u čitaonici Gradske biblioteke Travnik u okviru programa „Andrićevih dana 2023“ održana promocija fotopoezije „Magleno more“ i „Između stabala baobaba“ autorice Ozrenke Fišić.

Promociju je sa nekoliko muzičkih numera uveličala operska pjevačica i redovna profesorica na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Novom Sadu Agota Vitkai Kučera, uz klavirsku pratnju profesorice Andrijane Bugarin. U poetskom performansu učestvovale su članice Teatra „Talija“ – Ankica Kolar Mađar i Tanja Bavrka, te prijatelji autorice Željko Puljić i Alen Hašimbegović.

Spoj fotografije, poezije, recitiranja i muzike dijelovi su ovog svojevrsnog poetsko-muzičkog performansa kojim se predstavlja autorica fotografija i poezije – Travničanka i Jajčanka Ozrenka Fišić.

Fotopoezija nove osjećajnosti nastajala je godinama i sad je objedinjena u dvije knjige zanimljivih naslova.

Knjige je finansijski podržalo Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK. O knjigama su govorili profesor hrvatskog jezika i književnosti i novinar Nebojša Dimitrijević – urednik obiju zbirki koji je dao svoj osvrt na knjige, Irena Fišić – diplomirana novinarka predstavivši iz recenzija, Brana Đurović Puljić koja se osvrnula na fotografije. Na koncu se prisutnima obratila i sama autorica.

Publika je večeras u Gradskoj biblioteci Travnik imala priliku uživati u promociji nešto neobičnijeg i izuzetno zanimljivog sadržaja.