Transparency International
Arhiva

VIDEO: U Donjem Vakuf premijerno prikazan turistički film „Ajvatovica“

Planet obuca

Turistička zajednica SBK/KSB sinoć je u Centru za kulturu općine Donji Vakuf premijerno predstavila turističko-promotivni film „Ajvatovica“ s ciljem aktivnije promocije kulturno-povijesne baštine Prusca te same manifestacije „Ajvatovica“ koja je jedna od najznačajnijih vjerskih manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Na promociji, uz predstavnike Turističke zajednice SBK/KSB, Islamske zajednice i Općine Donji Vakuf, prisustvovao je i veliki broj građana Donjeg Vakufa koji su kulturne ali i prirodne atrakcije imali priliku pogledati i iz druge perspektive. Turistički film je rađen u produkciji Turističke zajednice SBK/KSB koja je 2015.godine pokrenula niz aktivnosti snimanja ove važne manifestacije sa uključenim svim segmentima koji su dio ove prelijepe priče. Većinu aktivnosti (snimanje, produkcija, montaža…) u okviru svojih aktivnosti uradila stručna službe Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB.

U narednim danima Turistička zajednica SBK/KSB će producirati i predstaviti još dva tematska turistička filma vezana za ovu temu. Radi se o turističko promotivnim filmovima: destinacije Prusac te pohoda konjanika na Ajvatovicu. Svi filmovi će biti rađeni na domaćem, turskom i engleskom jeziku.

Također, u narednom periodu uz suradnji sa Općinom Donji Vakuf planira se izrada turističke brošure i promotivnog video materijala za općinu Donji Vakuf.

Naredne aktivnosti Turističke zajednice SBK/KSB u pogledu promocije vjerskog turizma srednje Bosne usmjerene su na izradu i predstavljanje turističko-promotivnog filma „Sv. Ivo u Podmilačju“ sredinom mjeseca juna/lipnja ove godine.

Izvor: Turistička zajednica SBK/KSB

Trebamo da znamo!