BH Telecom
U petak u Travniku započinje GeTID&teh 2017
GeTID&teh 2017
Aktuelno

U petak u Travniku započinje GeTID&teh 2017

Šesti međunarodni naučno-stručni simpozij grafičke tehnologije i dizajna, multimedije i informacionih tehnologija GeTID&teh 2017 bit će održan od 20. do 22. oktobra 2017. godine u Travniku, na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

O simpoziju

Ovaj već  tradicionalni simpozij, koji se ove godine održava šesti put, usmjeren je na inovacije u grafičkim tehnologijama te razmjenu iskustava i ideja koje su pokretač novih vrijednosti u sklopu privrednih, ekonomskih i društvenih kretanja.

Prvog dana, u sklopu svečanog  otvaranja, planirano je predstavljanje priznatih stručnjaka i privrednika iz svijeta i regiona na na temu “Inovacije i upravljanje u formuli uspješnih”, te će se na taj način učesnicima prezentirati originalan poticaj na osnovu iskustva nastalih iz prakse.

Mreža visokoškolskih ustanova iz oblasti grafičke tehnologije koja je formirana na prethodnom simpoziju, ove godine će nastaviti s radom kroz regionalni susret studenata. Izmežu ostalih aktivnosti, ove godije je planiran  studentski  panel na temu: “Vizija grafičke struke iz perspektive studenta”.

Pored studenata i profesora Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, sudjelovanje na panelu potvrdili su i Prirodnoslovnotehnički fakultet Univerziteta u Ljubljani, Sveučilište Sjever iz Varaždina – Hrvatska, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Tehnološki fakultet Univerziteta u Banja Luci, Fakultet tehničih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu.

Na ovogodišnjem GeTID-u će, pored izlaganja radova  uglednih profesora i stručnjaja iz regije, svi sudionici u ime svojih fakulteta izložiti i prezentaciju kojom će predstaviti svoju viziju grafičkog inženjera u odnosu na okolnosti i spremnost na promjene, a sve će to biti odličan uvod za okrugli sto koji će se održati drugog dana simpozija.

Datum održavanja: 20.-22. oktobar 2017.

Mjesto održavanja: Fakultet za tehničke studije, Aleja konzula 5, Travnik

Organizator: Fakultet za tehničke studije, Univerzitet u Travniku, BiH

Koorganizatori: Tehnološko-metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu, RS Grafički fakultet, Sveučilište u Zagrebu, RH Sveučilište Sjever, Koprivnica, RHPartner: Edukacijski fakultet, Univerzitet u Travniku, BiH

Medijski pokrovitelj: časopis Grafx, Udruženje Grafx, Travnik

Sve informacije o organizaciji Simpozija nalaze se na web stranici GeTID-a (www.getid.ba) i Fakulteta za tehničke studije (www.fts.ba/getid)

Kontakt telefoni su: +387 30 540 876; +387 61 225 229, +387 63 333 166,

e-mail: simpozij2017@getid.ba

GeTID&teh 2017

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!