BH Telecom
Arhiva

U prijateljskoj utakmici u Turbetu Vlašić bolji od Travnika

U nedjelju 27. marta na stadionu SRC “Turbe” u Turbetu odigran je prijateljski susret između domaćeg NK Vlašić, te NK Travnik. Susret je pratilo oko 200 gledatelja.

Gosti iz Travnika su bolje otvorili utakmicu i u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili na gol Kovača. No, to je i sve što su napravili gostujući igrači. Uglavnom se igrali na sredini terena. U 30. minuti susreta napadač Vlašića, Imširović je imao stopostotnu priliku, ali golman Nurković je sačuvao svoju mrežu. Na poluvremu su ipak mreže mirovale.

U drugom poluvremenu pomoćni trener Vezira, Selver Lihovac vrši prve izmjene na utakmici i u igru ulaze Kadrić, Kovač, Selimović, Zec, te rezervni golman Kuzmić.

Domaći su sjajnu igru krunisali na početku drugog poluvremena, tačnije u 50 minuti susreta, kada se Imširović našao “oči u oči” sa golmanom Vezira, a ovaj bez većih problema poslao loptu iza leđa Kuzmića. Do kraja utakmice lopta je većinom bila u posjedu gostujućih igrača koji su pokušavali preko Zeca i Selimovića do izjednačujućeg pogotka, no Kovač je branio fantastično.

NK Vlašić sezonu nastavlja 02. aprila kada u goste idu ekipi FK Krajišnik iz Velike Kladuše u okviru 10. kola Druge lige FBiH – Zapad. Travnik u goste ide Radniku iz Bijeljine u okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige.

NK Vlašić: Kovač, Marjanović, Bašić, Kljajić, Pranjga, Rujanac, Smajić, Mehić, Muslimović, Goran, Imširović

NK Travnik: Nurković, Aleksić, Jelić, Jašarević, Am. Čurić, An. Čurić, Fazlić, Varupa, Nuhić, Smajić, Zajmović

tekst/photo: Jusuf Rujanac