BH Telecom
Aktuelno

U Travniku i Turbetu pronađene droge speed i ecstasy

Dana 16.03.2020.godine oko 14,00 sati u ugostiteljskom objektu u mjestu Kalibunar, općina Travnik policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe M.M. rođen 1982.godine iz Travnika.Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres porodične kuće koju koristi navedena osoba. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

 

Istog dana, oko 20,30 sati u mjestu Šarići, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu 3 osobe koje su zatečene u parkiranom vozilu marke VW Polo. Prilikom kontrole S.D. rođen 1989.godine iz Travnika dobrovoljno je predao PVC vrećicu u kojoj se nalazila određena količina tableta za koje se sumnja da su opojna droga ecstazy.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!