white background with triangle patterns
Aktuelno

Važna informacija za građane iz Federalnog zavoda za zapošljavanje

Federalni zavod za zapošljavanje još jednom obavještava fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH da će Javni poziv za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2024 biti otvoren 13, 14. i 15.5.2024. godine u periodu od 8 do 16 sati. Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba) u rubrici Projekti.

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2 (kao drugi korak u realizaciji programa), koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti, bit će omogućeno od 16.5.2024. godine.

NAPOMENA: Ističemo da su fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva (ukoliko to do sada nisu učinili). Krajnji rok za registraciju je 5.5.2024. godine. Poslodavci su u obavezi registrirati se najmanje dan prije podnošenja zahtjeva putem online obrasca TP2.

U slučaju poteškoća prilikom registracije na web portal Zavoda upiti se mogu slati na mail adresu: registracije@fzzz.ba

Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Zavoda www.fzzz.ba u rubrici Projekti.

FZZZ