dstore
Aktuelno

Veliki gest: Kompanija ABA d.o.o. poslala pismo namjere, nabavlja i donira respirator Bolnici Travnik!

Teško vrijeme, često, donese i ono najbolje; na mikro planu, od malih a značajnih projekta do onih velikih, koji nerijetko u doslovnom smislu život znače.

Na tragu ovih spoznaja, a u posljednje vrijeme i iskustva, s velikom radošću je u kolektivu Bolnice Travnik, dočekano pismo od travničke kompanije ABA.

Naime menadžment je odlučio za Bolnicu Travnik  osigurati, u ovom periodu, prijeko potrebni respirator. Koristeći se privatnom linijom doskočili su i brojnim teškoćama same nabavke, pa se, kako informišu u pismu koje potpisuje direktor Adnan Baltić, respirator u Travniku očekuje već naredne sedmice.

Vrijedno je napomenuti da je doprinos kompanije ABA u ovom periodu sigurno značajan, jer sve vrijeme kontinuirano opskrbljuju stanovništvo pekarskim proizvodima, kao i gorivom, pa se nabavkom respiratora samo zaokružuje, već ranije trasirano opredjeljenje da se zajednici od jednog preduzeća da samo najbolje.

Ovo nije prvi put da ABA pokazuje izuzetan senzibilitet za potrebe društva u cjelini, ali je s obzirom na težinu novonastale situacije, ovo jedan od najznačajnih.

Menadžment Bolnice Travnik izražava veliku zahvalnost, jer, podrška i konkretna pomoć, kao u ovom slučaju, daju vjetar u leđa zdravstvenim radnicima da istraju u ovom sigurno izazovnom periodu.

I ako postoji preporuka, socijalna distanca, koju vrijedi poštovati, ona druga, ljudska, humana, po kojoj su ljudi više nego ikad upućeni jedni na druge, svakako dominira i našla je svoje mjesto.

Agencija DAN