BH Telecom
Veliki uspjeh Karate kluba VEZIR Travnik na Grand prixu Croatia
Veliki uspjeh Karate kluba VEZIR Travnik na Grand prixu Croatia
Aktuelno

Veliki uspjeh Karate kluba VEZIR Travnik na Grand prixu Croatia

Veliki rezultat za KK Vezir na GRAND PRIX-U CROATIA, jednom od najjačih karate takmičenja u Evropi, koje je u tri dana okupilo oko 2000 takmičara iz 24 države i 284 kluba.

Takmičari KK Vezir reprezentativci BIH su se okitili sa dvije srebrene medalje, gdje su na tatamiju padali svjetski, evropski i balkanski osvajači medalja.

Takmičar Maglić Dženan je u kategoriji mlađi seniori -67kg pobjedama nad predstavnicima Crne Gore, Ukrajine, Slovačke, Izraela ušao u finale, gdje je poražen od predstavnika Italije, te je zauzeo visoko 2. MJESTO.

Drugi takmičar Zolota Ismail u kategoriji borbe U14 -41kg pobjedama nad predstavnicima Ukrajine, Hrvatske, Mađarske je ušao u finale gdje je poražen od drugog predstavnika Mađarske, te se također okitio srebrenom medaljom.

Mehić Safet je zazuzeo visoko 7. MJESTO u kategoriji borbe juniori -76kg, gdje je imao dvije pobjede i dvije izgubljene borbe.

Selman Salih je u kategoriji borbe juniori -61kg savladao predstavnika Srbije rezultatom 3-0, a zaustavljen u drugoj borbi od predstavnika Mađarske, Mehić Armin je u prvom krugu pobjedio predstavnika Slovačke rezultatom 10-0, a zaustavljen u drugom krugu od predstavnika Kosova.

Takmičarke Melić Amna i Palić Adna nisu zabilježili pobjedu, ali je ovaj turnir za njih jedno veliko iskustvo.

Grand Prix Croatia je ujedno bio i izborni turnir za kvalifikacije na Evropsko Prvenstvo za kadete, juniore u U21 koje će se održati u Mađarskoj, te je Dženan ovim rezultatom ušao u krug za izbor predstavnika BIH u kategoriji U21 -67, izjavio je trener KK Vezir Selman Arnes.

Agencija DAN