BH Telecom
Arhiva

VIDEO/FOTO: Travničanka uspješno realizovala svjetsku premijeru u Sarajevu

Naša je želja da u sadržaje portala Travnicki.info uvrstimo i inspirativne priče i svijetle primjere, koje između ostalih, donose i naši Travničani.

Jednu takvu zabilježili smo proteklog vikenda u Sarajevu. Naime, uz veliko interesovanja za premijeru sedmog dijela Ratova zvijezda, Disney-Lucas Company i britanski brend Irregular Choice poznat po unikatnim, udobnim i sasvim drugačijim cipelama, napravili su modele koji su predstavljeni u sarajevskom Cafe-u Meeting Point.

Vlasnica modne kuće Metaphysika, Adnana Handžić, Travničanka ,koja je Irregular Choice obuću dovela u BiH, okupila je Vedranu Seksan, Mirelu Lambić, Maju Žuržulović, Ivanu Brdar, Džejnu Jane Zvečevac i Almu Muslimović koje su predstavile ove posebne modele.

Prezentirajući ovu kolekciju ali i druge planove, Adnana je između ostalog istakla da ne zaboravlja Travnik i da bi, ukoliko dobije poziv, ovakvim i sličnim predstavljanjem nesvakidašnjih kreacija rado gostovala i u Travniku:

„Ja zasad nisam dobila nikakvo interesovanje iz Travnika. Međutim, ja kao Travničanka svojim srcem i svojim vremenom apsolutno sam voljna i željna da ponudim fanovima filma Star Wars, fanovima dobre muzike i fanovima mode ovako nešto i u Travniku. Travnik je uvijek u srcu, i sve ovo ovdje je dio onoga što ja donosim iz svog Travnika.“

Ova prezentacija pokazala je kao se naizgled nespojivo, stapa u cjelinu, pa obuća, moda, performans i svjetski hit mogu kao jedinstvo dobiti novu vrijednost.

Izazov je to, od kojeg bi mnogi zazirali, ali ne i Adnana Handžić, jer uz rad, a sada i višegodišnje iskustvo u poslu kojim se bavi, u osnovi svega stoji ljubav i strast prema poslu, koju je ponovo pokazala i na predstavljanju i ove kolekcije.

Ovake priče, kao što je Adnanina, na ponos su i za Travnik, kao sredinu iz koje potječe, jer je isti dan uz Sarajevo, ova obuća predstavljena u još 14 svjetskih gradova.

Cipele plijene pažnju, a radi ograničenog broja modela i primjeraka, njihova vrijednost i u dogledno vijeme može biti veća.

U nastavku pogledajte video sa ove svjetske promocije, te našu fotogaleriju.

Travnicki.INFO