Arhiva

VIDEO: Najava manifestacije ”Sportista godine SBK/KSB”

Povodom manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2015. godinu „“, održana je press-konferencija Sportskog saveza SBK/KSB. Ovom prilikom uprilečeno je i potpisivanje generalnog sponzosrtva manifestacije „ Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2015. godinu „ između Hypo Alpe Adri Bank d.d. i Sportskog saveza SBK/KSB.

Ispred generalnog sponzora Hypo Alpe Adria Bank d.d. ugovor je potpisao Radomir Milošević, direktor Odjela marketinga i korporativnih komunikacija Hypo Alpe Adria Bank d.d. koji je istaknuo da Hypo Alpe Adria Bank d.d. tradicionalno podržava manifestaciju „ Izbor najboljeg sportsite Kantona“ kao i druge projekte Saveza koji doprinose razvoju sporta. Saradnja ove dvije institucje je dugorčna na obostrano zadovoljstvo i izražena je nada da će se ista nastaviti i u budućnosti.

Na press-konferenciji ispred Sportskog saveza SBK/KSB obratio se predsjednik Upravnog odbora Drago Suban ističući činjenicu da je manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona„ jedan od najznačajnijih projekata Saveza koji doprinosi afirmaciji sportista i jedinstvena prilika da se najboljima među najboljima oda prizanje. Manifestacija „Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2015. godinu„ održat će se u Općini Donji Vakuf 26. februara 2016. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB uveo je 5 novih kategorija u Pravilniku za izbor sportiste i sportske ekipe afirmišući sportiste iz ekipnih sportova što je stimulans mladima. Ovom prilikom izražena je velika zahvalnost sredstvima informisanja koji redovnim i objektivnim praćenjem sportsita i manifestacija na Kantonu daju svoj doprinos u afirmaciji sporta.

Travnicki.INFO