dstore
Turizam

VIDEO: Turistički potencijali Travnika i Vlašića su neprocjenjivi

Usvajanje Strategije razvoja turizma na području općine Travnik definitivno nije izazvalo interes kakav zaista i zaslužuje.

Radi se o obimnom i izuzetno važnom dokumentu koji precizno definiše sva pitanja razvoja turizma na prostoru općine Travnik, a istovremeno po prvi put reguliše prava i obaveze pojedinaca i organizacija uključenih u ovu oblast.

Svjedoci smo izuzetnog priliva turista u naš grad, novih smještajnih objekata koji se svakodnevno nude turistima za izdavanje, izgradnji novih hotelsko ugostiteljskih kapaciteta, ali se teško oteti utisku da se sve to odvija neplanski i neorganizovano.

Aktuelna situacija u oblasti turizma u Travniku i na Vlašiću, ali i realna perspektiva daljeg razvoja na drugim područjima naše općine bili su povod da u ugodnom ambijentu tvrđave Stari grad razgovaramo sa voditeljima izrade Strategije, Miroslavom Matoševićem i Samerom Dolovcem.

Dugogodišnje iskustvo ali i iskrena ljubav prema bavljenju turizmom “otegla” je naš video prilog na pola sata, mada imamo osjećaj da smo sa njima o turizmu i realnim mogućnostima mogli razgovarati cijeli dan.

Agencija DAN