BH Telecom
Aktuelno

Više akcija kriminalističke i specijalne policije na Vlašiću: Pronađene droge kokain, speed i cannabis

U petak, 16.12.2022. godine, oko 23:00 sati, u mjestu Babanovac – Vlašić, općina Travnik policijski službenici Tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe E.B. rođen 1999.godine iz Sanskog Mosta.

Tom prilikom pronađena su tri aluminijska zamotuljka sa sadržajem bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

U subotu, 17.12.2022. godine, oko 21:40 sati, na lokalitetu „Crvena zemlja“ na Vlašiću, općina Travnik, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a i Tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Fiat kojim je upravljao M.M. rođen 1997.godine iz Bihaća.

Prilikom pregleda, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, u vikend kući koju isti koristi pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nedjelju, 18.12.2022. godine, oko 02:40 sati, u mjestu Babanovac – Vlašić, općina Travnik, policijski službenici Policijske stanice Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe S.I., rođen 1996. godine iz Maglaja.

Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom  pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP SBK/KSB Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!