BH Telecom
Arhiva

ŽO HDZ BiH ŽSB je stajališta da Travnik treba biti ustrojen kao gradska zajednica

Priopćenje za javnost

Županijski odbor HDZ BiH ŽSB je stajališta da Travnik treba biti ustrojen kao gradska zajednica odnosno po principima kako je bilo predviđeno Amandmanima XXV na Ustav Federacije BiH a koje je tadašnji Visoki Predstavnik za BiH Wolfgang Petrić nelegitimno i na štetu Hrvata privremeno stavio van snage.

Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna održao je jučer 15. ožujka 2016. godine u Vitezu svoju šestu redovitu sjednicu. Na sjednici je razmatrana aktualna politička situacija, kao i dosadašnji rad izvršne i zakonodavne vlasti u Županiji Središnja Bosna i višim razinama vlasti.

Članovi županijskog odbora su upoznati sa problematikom i informacijama iz oblasti obrazovanja i uprave te su im prezentirana zakonska rješenja koja su u pripremi i proceduri iz ove oblasti. Informacije iz ove oblasti su im dali resorni županijski ministri.

Kao posebna točka razmatrana je problematika oko preustroja općine Travnik te je ovom prilikom zaključeno da Travnik treba biti ustrojen kao gradska zajednica odnosno po principima kako je bilo predviđeno Amandmanima XXV na Ustav Federacije BiH a koje je tadašnji Visoki Predstavnik za BiH Wolfgang Petrić nelegitimno i na štetu Hrvata privremeno stavio van snage.

Ovakava rješenja uređenja po principima pariteta predstavljaju jedinu mogućnost za ravnopravnost i izgradnju zdravih međusobnih odnosa u budućnosti među narodima i svim građanima u BiH.

Također, članovi Županijskog odbora jednoglasno su usvojili i Poslovnik o radu ŽO HDZ BiH ŽSB te donijeli odluke važne za rad i djelovanje HDZ BiH ŽSB.

Ured za informiranje ŽO HDZ BiH ŽSB