Arhiva

Asocijacija žena SDA Travnik realizovala niz aktivnosti

Na četvrtoj sjednici KO AŽ SDA SBK, održanoj dana 04.09.2015. godine, jedna od dogovorenih aktivnosti za naredni period je obilazak općinskih organizacija AŽ SDA. Također je dogovoreno da se prvo obiđe OO AŽ SDA Travnik, koja obuhvata tri regije. U skladu s’ tim OO AŽ SDA Travnik je u nedjelju 01.11.2015. godine organizovala prvi sastanak sa članicama AŽ SDA biljanske regije u Han Biloj.

Prisutnima su se obratile predsjednica OO AŽ SDA Travnik, gđa Dženana Dautović i predsjednica KO AŽ SDA SBK, gđa Halima Crnica, koja je ujedno zastupnica i predsjednica kluba Bošnjaka u Skupštini Srednjobosanskog kantona. U svom obraćanju upoznale su prisutne članice sa aktivnostima i planovima OO AŽ SDA Travnik i KO AŽ SDA SBK, te ih pozvale da se aktivno uključe u rad asocijacije žena SDA.

OO AŽ SDA Travnik je na ovom sastanku također organizovala okrugli stol/predavanje za prisutne. Predavač je bila spec. pedijatar dr. Alisa Hrnjić-Islamović. Pored predavanja organizovano je mjerenje: šećera u krvi, krvnog pritiska i holesterola.

Zahvaljujemo našim članicama na organizaciji sastanka, srdačnom prijemu i gostoprimstvu.

OO AŽ SDA Travnik će u narednom periodu organizovati sastanak u Turbetu i Travniku, za preostale dvije regije.

OO AŽ SDA Travnik