Arhiva

Ćiro Blažević kaže da je bolji trener od Mourinha: Da je Mourinho rođen u Travniku, došao bi do Turbeta. Nek oni odu iz Travnika do vrha nogometa!

Miroslav Ćiro Blažević sigurno je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih Travničana u novijoj historiji.

Osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine dao je prije dvije godine zanimljiv intervju za jutarnji.hr, gdje je izjavio svoje stajalište o šansama Josea Mourinha i Fabija Capella u slučaju da su oni započeli svoju karijeru u našem gradu.

“Ja kažem da sam bolji trener od Capella. Onda me pitaju: ‘Kako to?’ Pa da su Capello ili Mourinho rođeni u Travniku, došli bi do Turbeta. Nek oni odu iz Travnika do vrha nogometa, ma daj”, kaže Ćiro za Jutarnji.

Ćiro trenutno ne vodi nijedan klub, a spisak klubova i reprezentacija koje je vodio zahtijeva poduži spisak. Ipak, možda najveća dostignuća, uz vođenje Hrvatske do već navedenog uspjeha, te reprezentacije BiH, svakako su liderstvo u klubovima kao što su: Dinamo, PAOK, Nantes, Grasshoper, Hajduk i drugi. Od reprezentacija je još vodio Švicarsku, Iran i Kinu (u-23 reprezentacija).

Nije tajna da je Ćiro želja predsjednika NK Travnik, Nihada Selimovića, međutim povratak Ćire u rodni grad zaustavila je teška operacija njegove žene Zdenke, kako je izjavio za N1 televiziju.

Kolike su šanse da u bližoj budućnosti Blažević preuzme jedinog sportskog kolektiva u Travniku koji se takmiči u najvišoj državnoj ligi, teško je reći. Ipak, realno je reći jedno: Ćiro, uvijek si dobrodošao u svoj Travnik.

 

Travnicki.INFO