Arhiva

Dvojica mladih Travničana predstavila ”Mapu grada Travnika” za Android uređaje

Hasan Skopljak i Kenan Hopić mladići su, koji su po završetku srednjeg obrazovanja, odlučili ostati u Travniku i tu završiti fakultet. S obzirom na to da su studenti posljednje godine Informacionih tehnologija pri Sveučilištu/Univerzitetu Vitez, odlučili su svome gradu ostaviti nešto što je korisno.

Radi se o aplikaciji koja je od večeras dostupna svim korisnicima Android uređaja, ”Mapa grada Travnika”. Ova aplikacija poslužit će i Travničanima, ali i posjetiocima našeg grada kako bi o objektima i ustanovama našeg grada koje odluče biti dio aplikacije prikupili osnovne informacije i lokaciju. Nova, poboljšana verzija se očekuje za predstojeći vikend.

 

””Ideju o izradi ovakve aplikacije pretežno smo implementirali zbog općepoznatog problema studenata, a to su finansije. Shvatili smo da uz znanje koje posjedujemo i trud koji smo spremni uložiti možemo priuštiti sebi neki osnovni džeparac. Od samog odabira ideje do ove današnje prve verzije bilo nam je potrebno dvije semice. Nailazili smo na prepreke, ali zahvaljujući pojedinim ljudima uspjeli smo ”izbaciti” v1.0. U planu nam je sličan projekat za područja Novog Travnika i Viteza, uz unapređenje aplikacije za Travnik.”


Aplikaciju svi zainteresovani moglu preuzeti OVDJE, kao i naći kontakt za dodatne informacije u vezi ovog projekta.

 

Travnicki.INFO