Arhiva

FOTO: Nesvakidašnje zaruke u Travniku!

Protekli vikend u Travniku, obilježili su mnogi sportski i kulturni događaji, ali i mature i svečane akademije.

Međutim, ima nešto što ne pripada zvaničnom obliku organiziranog društvenog događaja, a ipak zaokuplja pažnju. To je i razlog zašto, a na inicijativu naše sugrađanke, objavljujemo jednu lijepu priču, o mladosti, ljepoti, ljubavi i gotovo zapostavljenoj romantici.

Upravo jedan takav događaj, s radošću je podržan od strane prijatelja i užeg kruga porodice, a pobudio je i veliko interesovanje i odobravanje prolaznika.

Naime, Alija, mladić porijeklom iz Bosne, nekadašnji učenik Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, a sada nastanjen u Austriji, zadivio je sve prisutne idejom, organizacijom ali i samim činom zaruka.

Najveće iznenađenje ipak je doživjela njegova djevojka, sada već zaručnica, Belma iz Sarajeva, a njen odgovor «da» bio je popraćen aplauzom prisutnih.

Već sama lokacija, na ulazu u Travnik, brižno pripremljeni prostor hladnjaka, te svijeće i cvijeće, učinili su da ovaj romantični događaj, dobije veću pažnju.

Tu smo da podržimo sve lijepe priče, a da je zaista bilo tako, procijenite kroz fotografije koje smo dobili od naše sugrađanke, i na tome veliko hvala, a zaručnicima redakcija našeg portala želi sve najbolje u budućem životu.

Travnicki.INFO