Arhiva

SEC Travnik organizirao neformalnu obuku za zdravstvene radnike SBK/KSB

Tijekom protekla dva mjeseca u SEC p.j Travnik organizirana je neformalna obuka za zdravstvene radnike nekoliko Ustanova SBK/KSB pod nazivom „Komunikacija u zdravstvu“.

Komunikacijske vještine zdravstvenih profesionalaca su jedan od uvjeta kvalitetne zdravstvene njege i ključ uspjeha timskog rada. One direktno utječu na zadovoljstvo pacijenata, a samim tim i na ishod liječenja. Komunikacija u zdravstvu obuhvaća komunikaciju s pacijentom i njegovom obitelji, s jedne strane, te komunikaciju unutar tima kao i komunikaciju članova tima s zdravstvenim radnicima drugih profesionalnosti.

Tijekom četiri modula, svih 11 polaznika su od stručnjaka u komunikaciji i zdravstvu savladali vještine uspješnog komuniciranja u timu, s pacijentima.

Zvjezdana Nakić voditeljica p.j. Travnik u svom obraćanju polaznicima i trenerima, na kraju IV. modula je istakla:  „Ponosni smo zato što smo u SEC p.j. Travnik uspješno organizirali obuku “Komunikacije u zdravstvu”, gdje su zdravstveni radnici kantona SBK/KSB aktivno sudjelovali na obuci i zajednički svladali vještine komunikacije unutar zdravstvenog tima, specifičnosti u komunikaciji, kao i u komunikaciji s pacijentom.

Na kraju četvrtog modula, u subotu 9.5.2015. godine polaznicima obuke, na svečanoj ceremoniji, dodijeljeni su certifikati za uspješno sudjelovanje na obuci.

Mujo Trako, polaznik ove obuke tom prilikom je izjavio: „Ovo je bilo jedno lijepo iskustvo koje nam je omogućilo da upoznamo kolege iz drugih zdravstvenih ustanova i gdje smo svi skupa bogatiji za nove metode komunikacije u zdravstvu koje će unaprijediti timski rad među nama zdravstvenim radnicima, a samim tim dolazi i do boljeg odnosa sa pacijentima – klijentima kao krajnjim korisnicima naših usluga“.

Projekt obrazovanja odraslih za socijalna zanimanja u sklopu kojeg je osnovana ustanova Socijalno – edukativni centar, zajednički provode Caritas Austrije i Caritas BK BiH uz financijsku podršku Austrijske razvojne suradnje i Vlade Gornje Austrije.

 

SEC/Travnicki.INFO