Arhiva

GS-Tvornica mašina d.d. Travnik sa brendom Ruff Cycles konstantno prati potrebe zahtjevnog evropskog i svjetskog tržišta

Proširenjem proizvodnog kapaciteta gradnjom nove proizvodne hale, prostor za proizvodnju bicikala biti će veći za 300 kvadrata.

GS-Tvornica mašina d.d. Travnik sa brendom Ruff Cycles konstantno prati potrebe zahtjevnog evropskog i svjetskog tržišta.

Kao pioniri a ujedno i svjetski lideri u proizvodnji custom bicikla, Ruff se oslanja na proizvodne kapacitete i radnu snagu GS-Tvornice mašina d.d. kako bi kupcima ponudili ramove sa doživotnom garancijom. O kakvoj se kvaliteti radi, svjedoče brojni upiti internacionalnih kompanija čiji zahtjevi za proizvodnju dolaze u BiH.

Ruff Cycles je lansirao Visual Customiser (alat za slaganje bicikla) koji kupcima omogućava samostalno dizajniranje vlastitog bicikla. Customiser radi na principu da kupac bira sve elemente bicikla i sklapa ih u jednu cjelinu. Sa svakom promjenom se mijenja i lista elemenata. Kada kupac završi izbor elemenata, nama dolazi narudžbenica. Radi se o revolucionarnom alatu čije prednosti koriste korisnici u SAD, Njemačkoj i Francuskoj koji su ujedno najveći kupci i tržišta.

Prema riječima direktorice GS-Tvornice mašina d.d. Snježane Keopruner navedeni alat će omogućiti prilagođavanje bicikla korisniku kao što je to slučaj sa automobilskom industrijom.Cilj je dodati e-bicikla našem portofoliju sljedeće godine i raditi promociju internacionalne reputacije bosanske proizvodnje. Industrija bicikala je čvrsta sa vrijednosti od 55 milijardi US dolara i ne pokazuje znakove usporavanja, što znači da smo na dobrom putu da svoje planove i ideje realizujemo.

Ruff Cycles je osnovan 2012.godine. To je brend koji je odraz jednog načina života, neovisan proizvođač bicikala i dijelova za bicikle lociran u Regensburgu u Njemačkoj.

Potpunim iskorištavanjem potencijala komercijale i online marketinga, sa oštrim pogledom na tehnologiju, Ruff Cycles osigurava da je uvijek korak ispred konkurencije.

Dosadašnji najprodavaniji modeli su Tango i Smyinz.

Kako je e-mobilnost važna tema, GS-Tvornica mašina d.d. planira predstaviti bicikle na električni pogon u septembru 2016.godine.

 

GS – TMT / Travnicki.INFO