Arhiva

Karačić: Niko iz vlasti nije nam čestitao na plasmanu u baraž!

Uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za SP 2017. godine između rukometnih reprezentacija BiH i Litvanije selektor Dragan Marković obećao je da će Zmajevi bez obzira na plasman u baraž, igrati jako kako bi se pobjedom oprostili od publike koja ih je podržavala cijelo vrijeme boravka u Tuzli i Lukavcu.

Kazao je da su igrači još umorni od putovanja do Slovačke, ali da će u Mejdanu sve učiniti da kvalifikacije okončaju petom pobjedom.

– Igrat ćemo bez opterećenja, ali s ciljem da trijumfujemo. Mi smo plasman u baraž izborili bez nekoliko iskusnih igrača, ali nismo plakali. Drugi su iskoristili priliku, poput Muhameda Zulfića, i imam običaj reći da nam je najbolja reprezentacija ona koja igra. Za pobjedu u Slovačkoj nagrađeni su ćevapima i to ih obavezuje na još veći angažman ubuduće, sarkastično je rekao Marković.

Aludirao je na odnos aktuelne vlasti spram državne reprezentacije, o čemu je posebno govorio generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić.

– Vjerujte da nam od povratka iz Slovačke do danas nije čestitao niko sa bilo kojeg nivoa vlasti. Neka, izdržat ćemo i uspjeti. Nas ne zanima politika niti entiteti, mi se borimo za Bosnu i Hercegovinu i ovi mladići su ponos države, koja se prema najboljoj reprezentaciji ponaša maćehinski, kazao je Karačić.

Rukometaši Zulfić i Anes Bečić pozvali su publiku da sutra dođu u Mejdan i oproste se od reprezentacije koja će im “podariti pobjedu”.

Na pitanje koga želi u baražu za plasman u završnicu SP iduće godine u Francuskoj, Marković je rekao:
„Nama je svejedno, drugi se nas plaše. Uspjet ćemo, a protivnike ćemo saznati iduće sedmice“, izjavio je Marković danas na konferenciji za novinare u Tuzli.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Litvanija igra se sutra u dvorani Mejdan s početkom u 20.15 sati.

FENA